sâmbătă, 6 octombrie 2007

Retrairi




Nimic nu se compara cu o zi de sambata, in care incerci cu multa putere sa iti redescoperi viata ta, o zi in care incerci sa faci curat in ganduri si te lovesti frontal si brusc de amintiri......
Intrat int-o lume cu bloguri, cu postari si alte termene despre care nu stiu nimic.
Am hotarat sa fac lucrul asta pentru ca simteam nevoia sa contiunui o poveste inceputa acum ceva timp la care scrie simplu la final ..........to be contiunued....
Am citit din nou gandurile postate de prieteni dragi si am zis sa incerc sa va aduc si eu o ofranda in ceea ce inseamna gandurile mele pentru voi.....
Am retrait fiecare clipa din primavara anului asta, momente regasite in cuvintele Anei alaturi de desene "copilaresti" si sentimente care ma insotesc la orice pas, un zambet, o oftare, un mic vis de cateva secunde care iti patrunde pana in oase, moment in care te opresti si suspini, moment in care zici .........doamne ce frumos a fost!
A fost........., va fi......, cine stie?.......

Sfantu Gheorghe......o bucata de rai inca in viata














































































Nu de mult am poposit din nou pe plaiurile deltei pentru a vedea unul dintre cele mai faimoase festivale de film din tara, Anonimul.
Spre surprinderea mea locul nu s-a schimbat mult luand in considerare inavia de snobi de peste tot din tara. Nu stiu in ce masura mai pot sa reconstruiesc imaginea s-au a-si putea sa descriu ceea ce am simtit acolo dar sentimentul general este: liniste.
Departe de orase si de agitatia de zi cu zi, masini si infectii de care nu ne dam seama, odata ajunsi acolo am realizat ca suntem intr-o alta lume, o lume fara sitem si fara control care incearca din rasputeri sa isi pastreze integritatea dar cum printre noi exista multi dornici, am ramas putin surprins de dorinta oamenilor de acolo la o integrare in sistem, prima dovada fiind campusul de trei stele existent si de preturile diferitelor servicii oferite.
Dupa prima noapte in care am savurat niste filme bune ne-am trezit dimineata in alta lume, in lumea lor, lucru care m-a bucurat tare mult am trait o saptamana de vis printre locuitorii de acolo, plimbari cu barca si multe bai in marea care te ateapta in fiecare zi la cateva sute e metri de campus.
Imi este dor de acel loc, de nispul fin si cerul plin de stele care numai acolo este atat de clar si cu toate ca mai este mult pana la anu am sa merg cu multa placere anual doar ca sa vad evolutia lucrurilor si in ce fel va ajunge Sfantu Gheorghe o noua statiune pentru snobi asta daca nu ne vom opune transformarii involuntare intr-o noua Vama .....noua Vama.



Sibiul prin lentila mea